Omschrijving
Hong Gochu Large is een Koreaanse chilipeper. Van de Koreaanse pepers die wij aanbieden is dit de grootste. Hij is milder dan de variëteit Korean, maar heeft nog steeds wat pittigheid. Genoeg om een recept een lichte kick te geven. Hong Gochu betekent ‘rode peper’ in het Koreaans. Wanneer de pepers nog groen zijn, worden ze in het Koreaans put gochu (groene peper) of oi gochu (komkommerpeper) genoemd. In dit onrijpe stadium worden ze gevuld, gepaneerd en gefrituurd tot een heerlijk Koreaans gerecht dat gochu twigim heet.
Wanneer de vruchten rijp worden geoogst en daarna worden gedroogd, geven de chilivlokken of het poeder een aangename pittigheid en een rijke smaak aan gerechten. Als de zaden worden verwijderd, is de pittigheid zeer mild.
Hong Gochu Large is perfect voor kimchi en een uitstekende keuze voor het maken van Koreaanse gochugaru (gedroogde, grof gemalen rode pepervlokken) en gochujang (gefermenteerde chilipasta).
Naam: Hong Gochu Large
Soort: Capsicum Annuum
Details
Soort: |
Capsicum Annuum |
Scherpte: |
Mildheet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Azië |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
- |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville Units: |
5000 - 7000 |