Op voorraad
(2 beoordelingen) Een beoordeling schrijven
€3,85
SKU:
122
UPC:
033566
Huidige voorraad:
€3,85

Vaak samen gekocht:

Bhut Jolokia Red
(Incl. BTW)
(Excl. BTW)

Omschrijving

De Bhut Jolokia was de heetste peper ter wereld. De Bhut Jolokia (of Naga Jolokia, Ghost Pepper) stond in het Guinness Book of Records beschreven als heetste peper ter wereld en is liefst twee keer zo heet als de voorgaande “kampioen”, de Red Savina. Met Scoville Units van 800,000 ~ 1.001.300 is deze peper “nucleair” te noemen. Eén druppel extract van deze peper heeft één miljoen druppels water nodig om niet meer als scherp ervaren te worden. Hij is maar liefst 125 keer heter dan een Jalapeno! De peper komt uit het noordoosten van India, voornamelijk Assam, Nagaland en Manipur. De planten worden 45 tot 120 cm hoog en de pepers worden 5 tot 8,5 cm lang en zijn 2,5 tot 3 cm in doorsnee. Hij houdt van warmte en vochtigheid, maar met een beetje extra zorg en liefde doet hij het prima in een koeler klimaat. De kiemtijd is, net als bij de Habanero pepers, langer dan bij andere pepers. Wanhoop niet als u na drie weken nog niets ziet opkomen! De Bhut Jolokia heeft een lang groeiseizoen. Bij deze soort is het bekend dat sommige bloemen van de plant af kunnen vallen.

Ontkieming gaat het beste bij een constante 28 - 30 graden.

Pas op!  Deze peper en zijn zaden moeten met plastic handschoenen tegemoet getreden worden. Het gebruik is geheel voor eigen risico.

Ook verkrijgbaar in gedroogde vorm!

Soort: Capsicum Chinense

Naam: Bhut Jolokia

Details

Soort:
Capsicum Chinense
Scherpte:
Super heet
Gebruik:
-
Regio:
Azië
Zaadsoort:
Zaadvast
Kleur:
Rood
Bekende pepers:
Bhut Jolokia
Oogst:
-
Plantsoort:
-
Per toepassing:
-
Aantal zaden:
10
Scoville units:
800000 - 1001300

  • 5

    Lekkerrrrrrrr

    Vorig jaar gekweekt. Gekiemd in verwarmde propagator, 100% opkomst. Half mei afgehard en in volle grond gezet. Plant wordt wel 1 mtr. hoog en heeft een goede productie als hij goed in de zon staat. En dan, na een paar maanden, die smaak. Maakt elk Aziatisch gerecht tot een brandende specialiteit. De eerste hap ga je dood, maar daarna ga je deze peper waarderen. Als je nog nooit iets anders hebt gegeten dan Spaanse pepertjes, zou ik hier niet aan beginnen. Voor dare-devils en peperliefhebbers: Doen!!

  • 4

    Zou strafbaar moeten worden!

    Twee zomers terug heb ik deze monsters gekweekt en zal ze nooit meer vergeten. Ik kocht de zaadjes om eens iets extreems te kweken en inderdaad extreem waren ze! Plant deed het prima in mijn kas en de opbrengst was ook zeker niet slecht, maar wat te doen met zulke pepers? Een aantal deed ik cadeau aan een paar bevriende Surinamers met de opmerking dat ze heter zijn dan de Madame Jeanette, de reacties waren hilarisch na consumptie. Zelf uiteraard ook heel voorzichtig iets geproefd maar deze dingen zijn nauwelijks goed te doseren. Ik ben er bijna dood aan gegaan.... kotsen, diarree en mamma help roepen hield ik eraan over. Ik zal ze nooit meer kweken maar krijg er bij herinnering nog steeds een glimlach van op mijn gezicht, deze pepers zijn volstrekt idioot!

Snelle verzending
Voor 17.00 uur besteld, vandaag verstuurd.

Groot assortiment

Voor alle tomaatliefhebbers een ruime keuze.

Kwaliteit is belangrijk
100% tevredenheidsgarantie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief