Omschrijving
Tot 2011 was Bhut Jolokia de heetste chilipeper ter wereld. Bhut Jolokia (of Naga Jolokia, Ghost Pepper) stond in het Guinness Book of Records beschreven als heetste chilipeper ter wereld en is liefst twee keer zo heet als de voorgaande “kampioen”, de Red Savina. Met Scoville Units van 800,000 ~ 1.001.300 is deze peper “nucleair” te noemen. Eén druppel extract van deze peper heeft één miljoen druppels water nodig om niet meer als scherp ervaren te worden. Hij is maar liefst 125 keer heter dan een Jalapeno! De peper komt uit het noordoosten van India, voornamelijk Assam, Nagaland en Manipur. De planten worden 45 tot 120 cm hoog en de chilipepers worden 5 tot 8,5 cm lang en zijn 2,5 tot 3 cm in doorsnee. Hij houdt van warmte en vochtigheid, maar met een beetje extra zorg en liefde doet hij het prima in een koeler klimaat. De kiemtijd is, net als bij de Habanero pepers, langer dan bij andere chilipepers. Wanhoop niet als je na drie weken nog niets ziet opkomen! De Bhut Jolokia heeft een lang groeiseizoen. Bij deze soort is het bekend dat sommige bloemen van de plant af kunnen vallen.
Ontkieming gaat het beste bij een constante 28 - 30 graden.
Pas op! Deze peper en zijn zaden moeten met plastic handschoenen tegemoet getreden worden. Het gebruik is geheel voor eigen risico.
Soort: Capsicum Chinense
Naam: Bhut Jolokia
Details
Soort: |
Capsicum Chinense |
Scherpte: |
Super heet |
Gebruik: |
- |
Regio: |
Azië |
Zaadsoort: |
Zaadvast |
Kleur: |
Rood |
Bekende pepers: |
Bhut Jolokia |
Oogst: |
- |
Plantsoort: |
- |
Per toepassing: |
- |
Aantal zaden: |
10 |
Scoville units: |
800000 - 1001300 |